Obavijest o aktivnostima projekta “Stem: danas za sutra”

Obavještavamo vas da će se u petak 15.11.2019. u Zgradi sveučilišnih odjela i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci održati niz interaktivnih predavanja, radionica i znanstvenih štandova u sklopu projekta “STEM: danas za sutra 2”.
Raspored aktivnosti možete pogledati ovdje.
Osnovni cilj projekta “STEM: danas za sutra” je promocija znanosti i znanstvenih spoznaja u široj javnosti radi čega okuplja znanstvenike, pedagoge, odgojno-obrazovne djelatnike, filozofe i psihologe.
Ako želite saznati više o projektu, možete posjetiti njihove internetske stranice: https://stemrijeka.wordpress.com/.

Poziv na radionicu o psihološkim mehanizmima antisocijalnog ponašanja i tamnoj trijadi

Pozivamo vas na radionicu o psihološkim mehanizmima antisocijalnog ponašanja i tamnoj trijadi koja će se održati u srijedu 06.11.2019. s početkom u 15.00 sati na Filozofskom fakultetu u Rijeci, u predavaonici 403.
Predavanja će održati:
Inti Brazil (Radboud University) – Miscomputations of antisocial behaviour

Jasna Hudek-Knežević (University of Rijeka) i Igor Kardum (University of Rijeka) – Actor-partner interdependence modelling of the effects of the Dark Triad traits on the relationship satisfaction

Poziv možete pogledati ovdje.

Otvoreni natječaji za posao iz filozofije

Institut za filozofiju (Zagreb) ima nekoliko otvorenih natječaja za izbor na znanstvena i suradnička radna mjesta.

Znanstvena radna mjesta:

  • znanstveni savjetnik u trajnom zvanju (2 izvršitelja)
  • viši znanstveni suradnik (1 izvršitelj)

Suradnička radna mjesta:

  • poslijedoktorand (za rad na projektu »Temeljni logički pojmovi«) (2 izvršitelja)
  • asistent (1 izvršitelj)

Poveznicu na natječaj možete pronaći ovdje.

Natječaj za poslijedoktoranda na određeno vrijeme za rad u sklopu istraživačkoga projekta »Hrvatski renesansni aristotelizam: nova era u mišljenju povijesti«, koji financira Hrvatska zaklada za znanost

  • poslijedoktorand (1 izvršitelj)

Poveznicu na natječaj možete pronaći ovdje.

II. ljetna škola Logike: jezik, argumentacija i kritičko mišljenje

Obavještavamo vas o održavanju 2. ljetne škole Logike: jezik, argumentacija i kritičko mišljenje, koja će se održati od 23. do 28. rujna 2019. na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.

Ljetna škola namijenjena je studentima svih razina studija, kao i ostalima koji su zainteresirani i žele proširiti svoje znanje iz područja neformalne i formalne logike, filozofije logike i jezika, teorije argumentacije te kritičkog mišljenja.

Poziv i raspored predavanja možete pogledati ovdje.

Ljetna škola “Equality and Citizenship”

Na Filozofskom faklutetu u Rijeci se od 10. do 14. srpnja (srijeda – nedjelja) održava međunarodna ljetna škola “Equality and Citizenship”, kroz koju će se obrađivati aktualne teme iz filozofije politike, socijalne epistemologije i etike.
Program možete pogledati ovdje.

Većina aktivnosti će biti na Odsjeku za filozofiju (predavaonica F-401), uz dva izdvojena događanja u kafiću Dnevni boravak u Rijeci i u centru Conference park 25/7 u Opatiji.

Ljetna škola je namijenjena prvenstveno za poslijedoktorande i doktorande, a na njoj izlažu brojni znanstvenici iz raznih europskih sveučilišta. Sudjelovanje je besplatno za sve studente, doktorande i djelatnike našeg Sveučilišta.

Glavni gosti ljetne škole su prof. John Dunn sa Sveučilišta u Cambridgeu, koji se bavi poviješću demokracije i općenito demokratskom teorijom, te slovi za jednog od najutjecajnijih političkih filozofa Ujedinjenog kraljevstva, prof. Emanuela Ceva sa Sveučilišta u Paviji i Sveučiliša u Genevi, koja se bavi strategijama političkog riješavanja sukoba u uvjetima pluralizma, kao i pitanjem zviždanja (‘whistleblowing’), te prof. Snježana Prijić-Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci koja se bavi epistemologijom demokratskih institucija i procedura odlučivanja, te ulogom stručnjaka u političkom odlučivanju.

Od ostalih događanja očekuje nas predavanje “Is Whistleblowing a Duty” koje će u srijedu u 20 sati Emanuela Ceva održati u Opatiji (Conference park 25/7), te predstavljanje knjige “Democracy and Truth” koji će se odraditi u subotu, također od 20 sati, u kafiću Dnevni boravak u Rijeci.

1 2 3 14