Otvoreni natječaji za posao iz filozofije

Institut za filozofiju (Zagreb) ima nekoliko otvorenih natječaja za izbor na znanstvena i suradnička radna mjesta.

Znanstvena radna mjesta:

  • znanstveni savjetnik u trajnom zvanju (2 izvršitelja)
  • viši znanstveni suradnik (1 izvršitelj)

Suradnička radna mjesta:

  • poslijedoktorand (za rad na projektu »Temeljni logički pojmovi«) (2 izvršitelja)
  • asistent (1 izvršitelj)

Poveznicu na natječaj možete pronaći ovdje.

Natječaj za poslijedoktoranda na određeno vrijeme za rad u sklopu istraživačkoga projekta »Hrvatski renesansni aristotelizam: nova era u mišljenju povijesti«, koji financira Hrvatska zaklada za znanost

  • poslijedoktorand (1 izvršitelj)

Poveznicu na natječaj možete pronaći ovdje.

II. ljetna škola Logike: jezik, argumentacija i kritičko mišljenje

Obavještavamo vas o održavanju 2. ljetne škole Logike: jezik, argumentacija i kritičko mišljenje, koja će se održati od 23. do 28. rujna 2019. na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.

Ljetna škola namijenjena je studentima svih razina studija, kao i ostalima koji su zainteresirani i žele proširiti svoje znanje iz područja neformalne i formalne logike, filozofije logike i jezika, teorije argumentacije te kritičkog mišljenja.

Poziv i raspored predavanja možete pogledati ovdje.

Ljetna škola “Equality and Citizenship”

Na Filozofskom faklutetu u Rijeci se od 10. do 14. srpnja (srijeda – nedjelja) održava međunarodna ljetna škola “Equality and Citizenship”, kroz koju će se obrađivati aktualne teme iz filozofije politike, socijalne epistemologije i etike.
Program možete pogledati ovdje.

Većina aktivnosti će biti na Odsjeku za filozofiju (predavaonica F-401), uz dva izdvojena događanja u kafiću Dnevni boravak u Rijeci i u centru Conference park 25/7 u Opatiji.

Ljetna škola je namijenjena prvenstveno za poslijedoktorande i doktorande, a na njoj izlažu brojni znanstvenici iz raznih europskih sveučilišta. Sudjelovanje je besplatno za sve studente, doktorande i djelatnike našeg Sveučilišta.

Glavni gosti ljetne škole su prof. John Dunn sa Sveučilišta u Cambridgeu, koji se bavi poviješću demokracije i općenito demokratskom teorijom, te slovi za jednog od najutjecajnijih političkih filozofa Ujedinjenog kraljevstva, prof. Emanuela Ceva sa Sveučilišta u Paviji i Sveučiliša u Genevi, koja se bavi strategijama političkog riješavanja sukoba u uvjetima pluralizma, kao i pitanjem zviždanja (‘whistleblowing’), te prof. Snježana Prijić-Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci koja se bavi epistemologijom demokratskih institucija i procedura odlučivanja, te ulogom stručnjaka u političkom odlučivanju.

Od ostalih događanja očekuje nas predavanje “Is Whistleblowing a Duty” koje će u srijedu u 20 sati Emanuela Ceva održati u Opatiji (Conference park 25/7), te predstavljanje knjige “Democracy and Truth” koji će se odraditi u subotu, također od 20 sati, u kafiću Dnevni boravak u Rijeci.

Poziv na radionicu iz filozofije psihijatrije

Pozivamo vas na radionicu iz filozofije psihijatrije koja će se održati u ponedjeljak 10.6.2019. na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Gost radionice je profesor Derek Bolton (King’s College London).
U fokusu radionice će biti nedavno objavljena knjiga “The Biopsychosocial Model of Health and Disease” (Palgrave Macmillan, 2019, open access) koju je Bolton napisao u koautorstvo s Grant Gillettom (University of Otago).

Radionica je organizirana u sklopu aktivnosti na projektu Responding to antisocial personalities in a democratic society (projekt RAD, Hrvatska zaklada za znanost).

Poziv i raspored predavanja se nalaze ovdje.

1 2 3 14