Poziv na predavanje “Potraga za najdubljim načelima svemira”

Pozivamo vas na predavanje “Potraga za najdubljim načelima svemira”, koje će održati Marko Grba u utorak 16.10. u 16h na Filozofskom fakultetu u Rijeci (prostorija 107).

Marko Grba diplomirao je fiziku na PMF-u u Zagrebu 2009. s radom “Problemi tumačenja kvantne mehanike”. Magistrirao je iz filozofije znanosti na London School of Economics s radom “The Status of Wave Function in Connection to Theory and Reality”, a trenutno predaje fiziku u Sušačkoj gimnaziji (Rijeka). Prije toga je fiziku još proučavao i u srednjim školama u V. Britaniji i Kini. Osim filozofije fizike, predmet zanimanja su mu filozofija matematike i opća filozofija znanosti. Objavio je knjigu o modernoj fizici i filozofiji, Alfa, Zagreb, 2016.

Obavijest: konferencija “Between Past and Present: Interdisciplinary Perspectives on Emotions”

Obavještavamo vas o održavanju konferencije “Between Past and Present: Interdisciplinary Perspectives on Emotions“ koja će se održati 18.-19. listopada u Velikoj dvorani Matice hrvatske, Strossmayerov trg 4 ili Ulica Matice Hrvatske 2, 10000 Zagreb.
Konferenciju organiziraju Institut za filozofiju (Zagreb), Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Matica hrvatska i Centar za transkulturno istraživanje emocija (Zagreb). Ovaj događaj je podržan od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Za više informacija o konferenciji pogledajte ovdje. Program možete vidjeti ovdje.